My Routine

October 23, 2007 at 6:26 pm 4 comments

Phew.. What a day… Itulah perkataan yang sering saya guna apabila saya rasa kepenatan atau letih setelah bekerja sepanjang hari, let me tell you my routine. Kerja dengan swasta ni bukannya main main, setiap jam diperhatikan oleh orang samada kita bekerja atau tidak. So bersyukurlah anda yang mmepunyai pekerjaan yang memenatkan juga tetapi tidak mempunya pressure macam yang orang macam saya alami. Setiap hari, saya bangun dari tidur jam 6 pagi, lepas mandi dan berpakaian, start enjin kereta terus menuju ke kilang yang letaknya kira2 15 minit dari rumah dan itupun tanpa kesesakan lalu lintas (terutama musim sekolah atau hari hujan). Sampai kilang jam 7.10 minit, terus check report, e-mail dan tidak lupa juga blog ni. 7.30 pagi meeting saya pun bermula dengan pembentangan melalui komputer di dalam bilik mesyuarat yang serba canggih (am I exhilarating ?) dari engineer yang kerja malam tadi. So the meeting ends around 7.50am and at 8.00 am, my section meeting starts where you can see the junior engineer, the engineer, the senior engineer, the staff engineer, the principal engineer, the section manager and the module manager gather together untuk mendengar perkembangan semalam, dan merancang aktiviti untuk hari ini dan esok… As a senior engineer, saya selalu membentang pada hari isnin dan diikuti oleh rakan seperjuangan yang lain.. Meeting selalunya habis jam 8.30 pagi dan lepas tu, kita selalu pergi breakfast bersama2 sampai jam 9.00 pagi. Kerja sampai 11.30 tengahari, sambung balik jam 12.45 tengahari sampai… 5.30 petang. Selalunya saya kerja sampai jam 6.30 petang untuk mengelakan jam di jalanraya dan ambil masa untuk tulis blog ni…So, perkara ni akan berualan2 sampai lah hari Jumaat. Hari Sabtu dan Ahad, saya rileks aje kat umah.. tapi ‘on call’ lah, maksudnya, kalau ada pa pa yang tak baik berlaku kat kilang, saya kena turun padanglah, tapi OT. So that’s my routine.

Advertisements

Entry filed under: My Memory Lane.

Happy Birthday Tuyang Tuhan Gembala ku

4 Comments Add your own

  • 1. saran79  |  October 24, 2007 at 7:39 am

    sound so tiring…atlast I oledi sign-up…

    Reply
  • 2. saran79  |  October 25, 2007 at 12:01 am

    hemm..hem..testing 1..2..3.eventually I did put somthing on my blog but then dunno sine barang ya pergi

    Reply
  • 3. Matt  |  October 25, 2007 at 2:23 am

    Hey dibit duhhhlingg… thanks for your email, sorry ler babe.. havent got time to reply earlier. Was occupied all week duhhling. Anyway, i’ll post some pics from upstairs when the curtains are hung. The rooms will look better. Im also waiting for the custom made wardrobe. ANd yeah, we have a spare room, so if ur free, get ur arse back here. This time, we’ll have time alone to explore the city and some other places. Ciao and write back babe!

    muahsssssssssssssss

    Reply
  • 4. David  |  October 27, 2007 at 12:34 pm

    Thanks you two..

    Reply

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

October 2007
M T W T F S S
« Sep   Nov »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Recent Posts

Visitors count since July ’07

site stats

%d bloggers like this: