Badminton

November 16, 2007 at 7:17 am 1 comment

Yesterday I work quite hard, hard ? How hard is hard?Hmmm to the engineers out there, maybe you have your own standard of hardness, not the standard of Diamond hard or the titanium but this hard is so subjective. It involved pshycology.. Tak paha ke ? Tak pa.. tapi yang pasti sya kerja kuat semalam sampai makan tengahari pun sya terlupa… Kalau seorang doktor melakukan pemindahan jantung dari seorang pesakit ke seorang pesakit yang memerlukanya, ha saya pun telah melakukan perkara yang sama kepada mesin dibawah jagaan saya. Ia melibatkan komponen yang agak penting untuk mesin tersebut dan generally kepada setiap mesin yang terdapat di seluruh dunia dalam bidang nanoteknologi lah… Operasi mula jam 7.30 pagi di mana saya mula mernacang kerja saya bersama pembantu saya, jam 9.00 pembedahan mekanikal pun bermula sampai jam 5.00 petanJg… i’m so tired after that, buat passdown kepada shift malam kelak supaya mereka follow up apa yang telah dan patut dilakukan malam ni sampai mesin stabil keseluruhannya. Jam 6.30 petang, aku terus pecut ke kota sentosa, dah janji dengan gang tuk main badminton. Court pun dah dibooking 2 jam dari jam 7-9malam.Sya suka bermain di sini, tempatnya bukan saja sesuai dan tidak merimaskan seseorang pemain..  ventilasi angin amat bagus.. bermain pun tidak terasa hangat, kourt badminton ada 40 buah, bayaran pun berpaputan, .. Seronok juga main beberapa set.. Peluh keluar bercucuran.. Ni barulah release tension dan buang kolestrol yang buruk dalam sel darah…Lepas badminton around 9.15pm kami berempat gi lepak dikedai Jolly sambil makan mihun kolo special, sedap jugak sambil  minum 100+. Kalau dah rasa dahaga tu, 100+ pun boleh terasa tersangatlah manis. Oh, Simon reminded me about the Christmas dinner on the 8 December at the Telang Usan hotel. Harap saya ingat lah. Kalau telupa tu, igatkan sayalah… Around 10pm, we all balik umah sendiri.. Mom told that bujang, my nephew no3 dapat 4B & 1 C dalam UPSR. Alhamdulilah… Bole buat BBQ ujong mingu ni..Aku mandi then sempat update my blog.. Did i say i was tired ? Did i say that I worked hard ?

Advertisements

Entry filed under: The Traveller.

Wednesday Rest Again ?

1 Comment Add your own

  • 1. saran79  |  November 17, 2007 at 11:59 am

    keep up the good work…friend…:-)

    Reply

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

November 2007
M T W T F S S
« Oct   Dec »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Recent Posts

Visitors count since July ’07

site stats

%d bloggers like this: